Prentendozen terug in gerenoveerde eerste schilderijenzaal van het Teylers Museum

Via een pitch mocht Mooie Boeken een ontwerp maken voor deze grote prenten dozen met als belangrijk punt dat het in de stijl van het museum zou passen en bezoeker vriendelijk moest zijn. Dit laatste omdat de bezoekers deze dozen zelf uit de kast kan halen om gefacsimileerde prenten gedetailleerd te kunnen bekijken.

Onze doos met magneten sluiting werd uitgekozen. De kleur van het rode leer is als het oude cochenille geverfde leer en marmerpapier is als achttiende eeuwse sierpapier; typisch voor het Teylers Museum. Heel gebruiksvriendelijk en heel sterk!

Zoals in de oorspronkelijke schilderijenzaal staan er ook nu lage kasten met daarin onze grote dozen met prenten met gefacsimileerd werk van alle grote meesters dat in het bezit is van het museum.
Het publiek kan de nieuwe grote prenten dozen zelf uit de kasten halen en inkijken en weer terugzetten.

Grote perkamenten hoeken geplaatst vanwege gebruiksschade

Het bekijken van prenten door het publiek in de grote schilderijenzaal van het Teylers museum is een succes.
De meest gekozen dozen (zoals Rembrandt, Haagse school en Michelangelo) lijden schade door het in en uit de kast halen. Om deze dozen een langer leven te geven hebben we grote perkamenten hoeken gemonteerd op de bodem zijde van de doos. We hebben het perkament geverfd zodat het mooi bij het donkerrood van de dozen past.

Voor de komende tentoonstelling over Michelangelo zijn er speciaal vijf nieuwe dozen gebouwd waarbij de perkamenten hoek direct geïntegreerd is in de uitvoer.

De oude beschadigde dozen zullen met deze perkamenten hoeken gerepareerd worden.